Navigation Menu

Vichy Néovadiol Kompenzacioni Kompleks Koncentrat


Već nakon četrdesete godine žene ulaze u ranu fazu perimenopauze. U ovom periodu počinju da osećaju promene koje nastaju hormonskom neravnotežom koja se javlja kao posledica postepenog smanjenja funkcije jajnika. Nizak nivo estrogena ili njegov potpuni nedostatak dovodi do niza promena u organizmu žene. Više o ovom periodu možete pročitati ovde.
Koža sadrži estrogene receptore, pa se sa smanjivanjem nivoa estrogena promene na njoj uočavaju veċ oko četrdesete godine života. Koža se postepeno istanjuje, postaje suva, slabije se regenerišu kolagen i elastična vlakna a crte lica gube svoju definiciju.


Da li nega može da umanji uticaj menopauze na kožu? Odgovor nam je stigao iz Vichy-ja koji je u okviru svoje Neovadiol linije predstavio Kozmetički Kompenzacioni Kompleks. O mom omiljenom proizvodu iz Neovadiol linije koji iz dana u dan volim sve više i više pročitajte ovde.
Vichy Neovadiol Kompenzacioni Kompleks osmišljen je tako da deluje na 3 vidljive posledice menopauze na koži: smanjenje gustine kože, crte lica koje su izgubile svoju definiciju i gubitak zdravog sjaja kože. Njegovom upotrebom koži se vraća punoća i čvrstina, crte lica su izraženije a ten postaje ujednačen sa zdravim sjajem.
Šta čini ovaj kompleks posebnim? 
PRO-XYLANE ključni  sastojak linije proizvoda Neovadiol, sada u većoj koncentraciji, dokazano deluje na čvrstinu kože, debljinu epidermisa, ujednačenost kože i smanjenje pigmentacijskih fleka;
HYDROVANCE + HEPES deluju na hidrataciju i teksturu kože;
HEDIONE derivat jasmonske kiseline koji pospešuje proizvodnju lipida kojima ponovno snabdeva  kožu;
REMINERALIZUJUĆA VODA VICHY podstiče obnavljanje i jačanje kože, i njeno snabdevanje mineralima.  
Kako je formulisan ovaj koncentrat:                                                                          
Koncentrat Néovadiol Kompenzacioni Kompleks formulisan je na bazi tehnologije glikoseruma koja počiva na emulziranom gelu sa visokim nivoom glikola i sastojaka Aquakeep za mekoću i nelepljivo delovanje. Sastojci Aquakeep su mikrosfere mrežastih poliakrilata, odnosno polimera koji mogu upiti veliku količinu vode koja se oslobađa u dodiru s kožom. Koža je zdravijeg sjaja zahvaljujući kombinovanom delovanju napunjenosti vodom i sedefastih zlatnih mikročestica prisutnih u formuli.
Koncentrat se može koristiti jednom ili dva puta dnevno, pre dnevne ili noćne nege a može se koristiti i samostalno. Namenjen je svim tipovima kože.
Moji utisci:
Koncentrat ili serum kako  bih ga  ja pre nazvala, prijatnog je skoro neprimetnog mirisa. Ne ostavlja lepljiv osećaj za sobom kako to pojedini serumi umeju i koža ga brzo upije. Lagan je i vrlo prijatan.
Tokom skoro dva meseca testiranja probala sam da ga koristim na sva tri preporučena načina: ujutru pre dnevne nege, ujutru samostalno i uveče pre noćne nege. 
Samostalno mi nije bio dovoljan kao ni jedan drugi serum.  Svoje dejstvo najbolje ispoljava kao deo dnevne nege jer koži daje svežinu i zdrav sjaj koji vam nije neophodan u večernjoj nezi ali se naravno može koristiti i kao deo noćne nege. Ujutru koži daje svež i razbuđen izgled, baš ono što joj je u tom periodu potrebno. Osećaj punije, čvršće kože i ten svežeg izgleda zadržava se tokom čitavog dana. 
Da li je ovaj proizvod za vas?
Ako ste prešle četrdesetu i osećate da vam je koža "tanja", izgleda sivkasto a crte lica više nisu izražene kao nekada, bez obzira na tip kože koji imate, ovaj koncentrat može biti dobar izbor.
Sastav (INCI):
AQUA / WATER - ALCOHOL DENAT. - HYDROXYETHYLPIPERAZINE ETHANE SULFONIC ACID - HYDROXYETHYL UREA - BIS-PEG-18 METHYL ETHER DIMETHYL SILANE - HYDROXYPROPYL TETRAHYDROPYRANTRIOL - PEG-20 - DIMETHICONE - PROPYLENE GLYCOL - POLYMETHYLSILSESQUIOXANE - PPG-3 MYRISTYL ETHER - CI 15985 / YELLOW 6 - CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE - MICA - CARBOMER - TRIETHANOLAMINE - METHYLDIHYDROJASMONATE - SODIUM ACRYLATES CROSSPOLYMER-2 - SODIUM HYALURONATE - SILICA - PHENOXYETHANOL - AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE - DISODIUM EDTA - CAPRYLYL GLYCOL - PARFUM / FRAGRANCE
*PR proizvod, što ni na koji način nije uticalo na moju objektivnost 








5 коментара:

  1. Svojevremeno sam koristila Vichy Lift-Activ i nisam bila zadovoljna,pa sam Vichy napustila za duzi period, a onda otkrila Vichy Aqalia-Antiox krem koj je bio odlican. Nazalost ga vise nema. Vise meseci unazd zagledjujem Neovadiol, pa bih mu posle ovih preporuka dala sanssu

    ОдговориИзбриши
  2. Ni ja nisam bila zadovoljna Liftactiv Supreme linijom. Ulje iz Neovadiol linije dodajem noćnoj kremi, koja god da je u pitanju i prezadovoljna sam, kao i ovim koncentratom.

    ОдговориИзбриши
  3. Jako dobre fotografije :)

    ОдговориИзбриши

Follow @ matureskincare