Navigation Menu

Januarske slike i Beauty Bloggers Favourites za 2014. i 2015. godinu

Beauty blogerska scena Srbije, drugu godinu za redom, izabrala je svoje favorite među kozmetičkim proizvodima. Proizvode koji su poneli titulu Beauty Bloggers Favourites za 2014. i 2015. godinu možete videti na sledećem linku.
Nakon izbora Beauty Bloggers Favourites za 2015. godinu, BBF tim je izabrao dve blogerke koje su dobile poklon pakete sastavljene od prošlogodišnjih favorita, koje su poklonili  uvoznici i proizvođači ovih brendova.  
Jedna od srećnih dobitnica sam i ja i ovom prilikom se zahvaljujem uvoznicima i proizvođačima koji su darovali svoje proizvode i BBF timu na izboru.
Pogledajte šta se našlo u mom poklon paketu.


Nuxe Huile Prodigieuse višenamensko suvo ulje, za negu lica, tela i kose, koje je za 2014. osvojilo prvo mesto u dve kategorije: Luxe - nega lica i Luxe - nega tela a za 2015. prvo mesto u kategoriji Luxe - nega tela. Čarobno ulje, opojnog i senzualnog mirisa, dragocen proizvod koji čuvate za posebne letnje trenutke ili kao čarobne kapi koje magično prizivaju letnje uspomene.
Neponovljiv miris Čarobnog suvog ulja je baš poput omiljene letnje pesme - znamo je napamet, ali uvek nas iznova oraspoloži.
Početne mirisne note cvetova narandže i bergamota sledi mirisni refren ruže,gardenije i magnolije, završavajući sa senzualnim duetom vanile i kokosovog mleka
Ovo ulje možete kupiti u apotekama po ceni oko 2700,00 dinara za pakovanje od 100 ml i oko 1700,00 dinara za 50 ml.


La Roche-Posay Effaclar Duo + krema koja je za 2014. godinu ponela prvo mesto u kategoriji Krema za lice a 2015. drugo mesto u kategoriji Posebna nega lica. Korektivna nega za kožu sklonu nepravilnostima, otčepljuje pore i sprečava nastanak crvenih i braon fleka na koži. Nemam problematičnu kožu ali pre par godina kao posledica hormonske neravnoteže i moja koža je poludela, i ova krema, doduše u starijoj varijanti, brzo je sanirala posledice. 
Ako imate kožu sklonu nepravilnostima ili vam u nekom periodu koža postane problematična, ova krema može biti rešenje. Može se nanositi ciljano na problematična područja ili na celo lice. Odlična je kao podloga za šminku za masnu kožu. Za druge tipove kože poželjna je dodatna hidratacija. Cena nije velika i kreće se oko 1500,00 dinara za 40 ml a možete je kupiti u većini apoteka.


Dr. Hauschka krema za čišćenje 2014. osvojila je treće mesto u kategoriji Čišćenje lica. Jedan poseban, ritualni čistač zbog koga će te zavoleti prirodnu kozmetiku ako već niste. Nanosi se posebnom tehnikom i možda će vam trebati vreme da je savladate. Kako je nastala ova posebna krema i više o njoj možete pročitati  na sajtu Metropolitena a ja ću vam preneti  deo:
Pri osmišljavanju preparata za čišćenje, Elisabeth Sigmund se setila kozmetike koju je upotrebljavala njena majka u Beču. Ona je u porcelanskoj kutijici imala pastu od badema koju je koristila za čišćenje lica. Bademovo brašno veže za sebe nečistoće i dubinski čisti pore. Zbog navedenih svojstava bademovog brašna, Elisabeth Sigmund došla je na ideju da razvije recept koji sadrži mlevene bademe u kombinaciji sa bademovim uljem, uljem pšeničnih klica i lekovitim biljkama koje neguju kožu. Između ostalog, izabrala je zečju detelinu, kamilicu i neven. Tako je nastala Dr.Hauschka krema za čišćenje.
I ovu kremu možete kupiti u apotekama a cena je oko 1600,00 dinara.


Freeman maska sa nanom i limunom osvojila je prvo mesto u kategoriji Posebna nega lica u 2014. godini a 2015. treće mesto u istoj kategoriji. Od maski koje sam dobila već sam koristila masku sa aktivnim ugljem i crnim šećerom ali je suviše gruba za moje lice i zato sam je prerasla u piling za telo. Velika pakovanja Freeman maski su oko 450,00 - 500,00 dinara i mogu se kupiti u DM-u, Rodi, Mercatoru i većini parfimerija. 


Insight maska za oštećenu kosu 2014. godine je u kategoriji Tretman za kosu zauzela treće mesto a 2015. prvo mesto u istoj kategoriji. Miris ove maske me je impresionirao dok sa dejstvom nisam posebno zadovoljna. Dolazi u pakovanju od 250 ml i od 500 ml a cena za veće je oko 550,00 dinara i može se kupiti u Alexandar Cosmetics objektima.


Macadamia maska za kosu osvojila je prvo mesto 2014. godine u kategoriji Tretman za kosu. Još uvek je nisam probala i ne mogu vam ništa više reći o njoj osim da i nju možete kupiti u Alexandar Cosmetics objektima.


Guam Fango krema u kategoriji Nega protiv celulita je ponela prvo mesto za 2014. godinu. Hladna Fango krema, verovatno jedna od najpoznatijih u borbi protiv celulita, nastala je u saradnji sa institutom u Paviji. Krema  ima praktičnu i brzu primenu te višestruko dejstvo na celulit.
Kako imam  sreću da celulita imam skoro neprimetno, ovakav tip proizvoda koristim retko i to samo pre letovanja. Ovu kremu nisam probala ali sam je pomirisala, i za razliku od drugih koje sam koristila ima prijatan miris. Jedva čekam proleće i pripreme za letovanje sa ovom kremom.
Može se kupiti u apotekama za oko 3000,00 dinara.



Sofi ulje protiv celulita od bršljana je 2014. godine osvojilo treće mesto u kategoriji Nega protiv celulita. Ovo je mešavina više ulja a proizvođač je domaća radionica za proizvodnju kozmetike od prirodnih sastojaka. Još uvek ga nisam probala ali sam naravno pomirisala i divno miriše. 
Kako je nastala radionica možete pročitati u februarskom Plezir-u a proizvode ove radionice kao i ovo ulje možete poručiti preko njihovog sajta. Cena ulja je nešto više od 400,00 dinara.


U kategoriji Čišćenje tela u 2014. prvo mesto je pripalo Dove gelu a treće Weleda kremastom gelu a u 2015. godini Dove se našao na drugom a Weleda na trećem mestu.
Kako uvek imam više gelova koji su u opticaju i uglavnom su to uljani gelovi Dove i Weleda još uvek nisu stigli na red. Dove je prijatnog mirisa a Weleda ima plastičnu foliju oko zatvarača tako da sam ostala uskraćena za mirisanje.


U kategoriji Dezodoransi i u 2014. i 2015. godini prvo mesto pripalo je Dove-u. 
Već duže vreme ne koristim antiperspirante koji sadrže aluminijum ali miris Dove go fresh antiperspiranta mi se jako dopao dok beli tragovi koje ostavlja i sastav, ne.
Koji su drugi kozmetički proizvodi poneli titulu Beauty Bloggers Favourites za 2014. i 2015. godinu možete videti na sajtu Beauty Bloggers Favourites i na  FB strani BBF-a.
Da li je neki od ovih proizvoda i Vaš favorit?




















0 коментара:

Follow @ matureskincare